OM AT OPSKRIFTE

The Bread Station d. 14. juni 2012

IMG 1214 300x225 OM AT OPSKRIFTE

OM AT OPSKRIFTE

Vi giver gerne vores opskrifter ud. Vi fortæller gerne hvilke ingredienser vi bruger. Det er en slags forbrugeroplysning. Ja det undrer os faktisk, at der ikke udgives opskriftssamlinger af alle danske bagere. For bagning og bagebøger er uhyrligt populære. Mon der er noget i bagerierne og i brødene, som ikke skal frem på print?
Hvis du gerne vil bage selv, så gå endelig i gang. Alle vores opskrifter er ret enkle og bygger på gode og ægte råvarer. Dvs RÅ, ikke fra spand.

Husk blot, at fordi man får noderne udleveret, så er det ikke sikkert, at man bliver en stor virtuos. Måske skal man øve sig. Måske er der håndværk og håndelag i det. Dette er ikke morgenTV, hvor alt kan klares med tips og tricks.
Lykkes det ikke første gang, så er det måske ikke opskriften, det er galt med.

OPSKRIFTEN PÅ HVEDEBRØDET

Vogt dig for efterligninger
Hvis du du skal hurtigt i gang og nøjes med de næstbedste råvarer, så kan du være sikker på, at brødet bliver tungt og kagen bliver klæg. Du kan snyde med en damebladsopskrift med 38 ingredienser i en ret. Ikke med brød af tre råvarer, hvor een er vand fra hanen og de to andre er mel og havsalt. Er melet noget bras, så får du netop det.

Der er forskel på simpelt og enkelt
Det er hyggeligt med al den interesse for at bage selv. Og billigt, åbenbart.
Ud fra tankegangen, at tiden er gratis, og at det da ikke kan passe, at det er så kompliceret at blande lidt mel og vand.
Samme som når man sidder i koncertsalen og tænker, at kunne man bare få noderne, eller sidder på Noma og tænker, at man selv kunne have samlet lidt urter. Eller hvorfor give penge for at se en fodboldkamp, når man kan sparke gratis i parken.

Jo bagning er billigt, interessant og enkelt.
Men pas på. Bliver man grebet af bagning, koster det hele tiden hele livet.

PS Vores bageri er åbent og man kan se alt fra formaling af mel på stenkværn, æltning, hævning (tålmodighed kræves), udstikning og bagning. Og man kan endda sidde og nyde en kop kaffe imens, og restaurere sig samtidig.

IMG 10111 150x150 OM AT OPSKRIFTE

SirPaul De laver ikke opskrifterne selv. Det kan man se. De ser alt for perfekte ud. De er helt sikkert fabrikeret.